keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Jouluntaikaa & raskaus onnea


Heipparallaa kaikille <3 


Taas vierähtänyt hetki, viimeisestä postauksesta. Olen pahoillani. Kerron kuitenkin nyt tässä kaikki kivoimmat jutut, mitä on on tapahtunut, mitä olen ostanut viikon aikana ja miltä minusta tuntuu.

Kävin viime viikolla optikolla. Tarkastettiin näkö, muutaman vuoden tauon jälkeen. Samalla käynnillä pyysin lisähinnasta että tehtäisi minulle silmänpohjakuvaus + silmäpaineen mittaus.

Silmänpohjakuvaus: Sen avulla pystytään arvioimaan silmien terveydentilaa ja havainnoimaan varhaisessa vaiheessa mahdollisia viitteitä sairauksista. Niistä voi saada myös viitteitä yleissairauksista, kuten diabeteksesta, korkeasta verenpaineesta tai verisuonten poikkeamista. 

Jos sairastat diabetestä, kannattaa säännöllisesti tarkastaa, onko silmät kunnossa vai onko sairaus aiheuttanut vahinkoa silmiin. Pahimmillaan diabetes voi aiheuttaa sokeutumisen.


Silmänpaineenmittaus: Olin lukenut netistä varmaan tämän vuoden puolella että joku nainen menetti näönsä, koska silmänpaine oli ollut liian korkea pitkän ajan. Silloin hälytyskelloni soivat, että apua, mää haluan tarkastaa omat paineet, heti kun mahdollista. Tulokseni oli 14. Normaali paine kulkee 10-21 välissä. Jos se menee sen yli, on käännyttävä silmälääkärin puolelle. Korkeaa silmänpainetta voidaan hoitaa lääkkeillä, näön heikkenemisen estämiseksi. 

Suosittelen kaikille näitä toimenpiteitä.. Itse olen ainakin hysteerinen kaikista mahdollisista sairauksista ja pelkään ylikaiken sairastuvan johonkin, joten tälläiset tutkimukset helpottaa oloa paljon. Ja kun kartoittaa terveydellistä tilannetta ajoissa (nuorena)/säännöllisesti niin pystyy tilanteen tarvittaessa ennaltaehkäisemään "vahingot". 

Joulufiilistelyä ja raskausonnea: Arki on mennyt hurjaa vauhtia eteenpäin, hyvä niin, vauva kasvaa vatsassa ja rakenneultra (noin vko20 paikkeilla) lähenee. Nyt menossa 15+4.  Olo on edelleen hyvä. Viikon sisällä on tapahtunut hämmästyvä juttu: vatsa pullahti koko komeudessaan tosta vaan ulospäin, hahah. En tajua, miten se tollee vaan tuli yhtäkkiä parissa päivässä ulos. Vai onko tämä jotain turvotusta, en tiedä, luonnollista kuitenkin joten annan asian olla. Olkoot se vatsa millainen tahansa, ihana se on ja ihailen sitä monta kertaa päivässä. Mun pienokaisen mökki <3 Tällä viikolla on myös tullut ensimmäistä krt sellainen hinku päästä ostaa jotain vauvalle. Tai oikeastaan haluaisin jo ostaa vähän kaikenlaista. Eilen illalla kattelin rattaita. Olen ymmärtänyt että nyt on muodissa yhdistelmärattaat? :-D Ei oikeastaan mitään hajua, paitsi että sellaiset taitaa olla kätevät? Onko näin, ja osaisko joku avata aiheitta? Millaiset kannattaa ostaa ja miksi? Netissä muuten törmää paljon erilaisiin määritelmiin, oireiden/vatsan ulkonäön perusteella, kumpi sieltä syntyisi. Ne on aika huvittavia, mää en ymmärrä miksi joku uskoo niitä kun eikö he huomaa että joillakin ne veikkaukset menee täysin toisteppäin? Vaikka oireet/masu viittaisi poikaan, niin silti sieltä syntyy tyttö? :D Itse uskon 60% siihen ihmeelliseen kiinalaiseen kalenteriin, jonka mukaan meille tulisi poika. Olen jo osaksi hyväksynyt tämän, sillä kun laskettiin kyseisen kalenterin mukaan tuttujen vauvojen syntymiä, niin kaikki piti paikkaansa. Eli se kalenteri tiesi kaikkien läheisemme saamien vauvojen sukupuolta... Unbelievable!! 

Meillä on suunnitelmissa että joulun jälkeen, tammikuun aikana, aletaan pikkuhiljaa katsomaan tarvikkeita/vaatteita. M nauraa kun elän ajatuksissani jo tammikuussa.. mutta kun tiedän että joulukuu menee hujauksessa ohi. Joulukuu on aina tapahtuman täyteinen. On pikkujouluja, muita jouluisia tapahtumia, lahjojen ostamista, lahjojen pakkaamista, kodin koristelua, jouluruokien miettimistä, ostamista ja tekemistä. Mä en ole ikinä ennen ollut näin haltioissani joulusta. Tämän kuluneen viikon kun lumi pysyi hetken puissa ja maassa, niin olin täysin jossain omassa onnellisuuskuplassa. Lauleskelin pitkin päivää joululauluja, hyppelehdin, iloitsin ja pesin jopa klo7.30 pyykkiä ennen työvuoroa! Joulu on ihanaa aikaa ja vielä ihampaa kun on vierellä  rakkaita ihmisiä, kenen kanssa jakaa sitä joulutaikaa <3 Tää vauva tekee tästä 100 kertaa hienompaa. Eilen muuten M sanoi että olen hänen kirkasvalo lamppu mikä toimii ajatuksenvoimalla, eikö ole mahtavasti sanottu.. Heh <3 Äitin luona kylässä

Ensi jouluna meillä onkin ihan oma joulu, oman perheen kanssa. Tehdään entistä enemmän jouluruokia yms! En pysty vieläkään uskoa todeksi, että meitä on tosiaankin kohta yksi enemmän. Odotan kovasti vauvanpotkuja, jolloin kaikki alkaa varmaan konkretisoitumaan kun tuntee hänet niin lähellä mutta kuitenkin kaukana :) 


Oli pakko ottaa kuva! Ihan mahtava teksti :-D Bongasin Prismasta
Raskaus oireista, viikko 15+3. Nyt on meneillään sellainen vaihe ettei tee mieli MITÄÄN rasvaista, hyi olkoon! Lihat, makkarat, sipsit, keksit, suklaa yms HYI. Kaikki hapan + raikas on se juttu. Söin viime viikolla kahtena iltana hapankaali keittoa ja nytkin vedän eilistä Bors-keittoa, mihin on lisätty etikkaa. Olen syönyt paljon hedelmiä, omenoita, hedelmäpilttejä yms. Mä luulen että tämä on mun kehon luontainen keino estää mm närästystä. Keho vaatii himojen kautta etikkaa, hapanta, neutraalia, vihreetä, salaattia, emäksisiä aineita jotta se pystyisi pitämään elimistön hp-tason tasaisena/neutraalina eikä näin elimistö happamoidu liikaa ja iske vaivaksi esimerkiksi närästys.


Eilinen iltapala, Borskeittoa possulla, valkosipulivoita + paahdettua ruisleipää


 Ilmaantuneet oireet on ollut "liitoskivut", pistää siis alaselkää/alavatsaan, kylkiin, välillä rinnoissakin pistää aktioituneiden maitorauhasten vuoksi ja ummetustakin on hieman havaittavissa! Että sillai, mutta helpolla vielä pääsee. Hyvä niin. Kyllä mä kerkeen vielä kärsiä ja tuskastua :D Olen valmistautunut henkisesti loppuraskauteen. 

Raskausjutut sikseen: sain varattua Itsenäisyyspäiväksi meille hotellin Helsingistä. Eli nyt ollaan askel lähempänä tuota kivaa päivää. Enään puuttuu ravintolan varaus. Jotenkin musta tuntuu että vaikka hotelleissa oli vielä paljon  valinnanvaraa niin kaikki parhaimmat ravintolat on täynnä tässä vaiheessa!!! Saatiin selattua suomen 10 parasta ravintolalistaa, mutta se jäikin siihen. Ollaan jo varauduttu siihen totuuteen että Tomin Gaijin/Farang on täynnä 6.12 Itsenäisyyspäivänä.. Voitaisi oikein ottaa asiakseen tämä varaus, tässä piakkoin, ettei jouduta syömään Forumin mäkkärissä :-D
Päivälle muuta suunniteltua tässä vaiheessa on se että M menee itsenäisyyspäivän kulkueeseen ja minä otan chillisti sen ajan hotellihuoneessa.. tai miksei vaikka hotellin ravintolassa nauttimassa erikoiskahvia :-) Harmi kun hotellissa ei ole spa-osastoa.

Viikon aikana kertyneet ostokset: 


Yksi paketti miehelle ja toinen minulle

Meillä kävellään tämä talvi Caterpillareissa hahaha, samanlaiset tuulipuvut vielä puuttuu, eikö? ;D
Ensi kertaan <3 Anna

PS. Toivotaan että lumi tulee äkkiä takaisin!!!  


1 kommentti:

  1. Yhdistelmärattaat eli vaunukoppa paikalleen kun vauva on 0-6kk ja 6kk ( tai kun vauva osaa istua) eteenpäin ratasosa käyttöön. Suosittelen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)