keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Uusi laukku ja karua tekstiä

Höpinöitä arjesta, uuden laukun esittelyä ja asiaa raskausajan ravinnosta, bulimiasta yms.. 

Kattokaa mikä kaunokainen löysi luokseni. Niin nätti ja ryhdikäs. Meinaan säästää tota hiukan keväämmälle, nimittäin nyt ei olisi edes sopivaa ulkotakkia, yhdistääkseni tähän uuteen laukkuun. Laukun oikea hinta on 160€ mutta zalandossa on ale ja laukku maksoi 100€. Kattelin tätä laukkua pitkään kaupoissa ja odottelin sen tuomiopäivää eli alennusmyyntejä. Eipähän näkynyt kaupoissa, mutta zalandossa oli! Woppaa!

Onko joku lukijoista sellainen että on pakko saada heti nyt kun löytää uutta kivaa? :D Määkin olin ennen ja tää on ihan koomista miten rauhassa mä otan kaikkien tuotteiden kanssa ja odottelen jonkun näköistä alea ennen ostamista. Ihan mummomaista touhua nykyään hahah


Viikon alku on tuntunut hieman oudolta. En tiedä miks. Olen laittanut kotia, käyny töis, hoitanut juttui.. Tehny kaiken eri tahdissa/järjestyksessä kuin normaalisti ja poikkelehtinut ympäriinsä. Sunnuntaina tulleet rattaatkin on muokannut hieman kodin fiilistä ja näyttää ihan hassulta kun rattaat iskeytyy aina päin naamaa.. Meille tulee tosiaankin lapsi! :D Btw, täytyy alkaa heiluttelemaan kahvakuulaa kun toi turvakaukalo painaa jo ittessään muutaman kilon ja sinne pitäisi vielä laittaa ihmistäytettä.. eli ainakin 3kg lisää. 


Maanantaina syötiin thaimaalaista safkaa, se ei petä koskaan
Oli pakko lähettää Miikkalle tää viestinä, niin mun huumoria :D 

Meille saapui eilen uusi sänky ja oli hiukan järjestelyä. Tässä kuva olohuoneesta:


Ja tässä keittiöstä :D 

Hups, näyttääkö tältä sitten kun on lapsi perheessä? :D 

Koska eilinen oli pitkä pvä ja M oli koko päivän töissä eikä kumpikaan saanut lämmintä ateriaa koko päivänä niin M haki illalla meille pizzat. Hyi minua :) No mutta täytyy muistaa aina välillä antaa itselleen armoa ja lupaa herkutella, sillä pienen herkuttelun jälkeen jaksaa taas olla paremmin ruodussa. :) Eipähän enään tee mieli "epäterveellistä". 


Harmi vaan mutta uusi sänky ei pääse kameran kautta oikeuksiinsa! Sänky on kuitenkin niin korkea että joutuu lähes kiipeemään kyytiin. Se myös paljastui yllättävän kovaksi mutta uskon että siihen tottuu äkkiä.


Raskausajan-ruokavalio

Saanks mä muuten tähän loppuum kysyä mikä teitä ihmiset vaivaa jos olette raskaana ja sairastatte bulimiaa/anoreksiaa taikka syötte muuten vaa epäterveellisesti?

Miten itsekäs voi olla? Syömishäiriö on sairaus blaablaa mutta miten sää kasvatat lasta jos et pysty ottaa hallintaan/vastuuta edes omasta terveydestä saatika raskausaikana sikiöstä. En vaan käsitä niitä ihmisiä kun ei ajattele sikiötä vaan omistaa epäterveellisen suhteen ravintoon. 

Mulle mun vauva on kaikki kaikessa vaikka onkin vielä vatsassa ja haluan jokaista valintaa tehdä hänen ehtojen mukaan. Ainakin pyrin siihen mahdollisimman usein. Välillä saattaa yhden pizzan kanssa lipsua mutta se ei maailmaa kaada. Muuten koitan ravita häntä parhaani mukaan. Juon smoothei(paljon avocadoa) joka pvä, syön kaurapuuroa, käytän hyviä rasvoja, syön paljon hedelmiä, kasviksia, kotiruokaa, vähentänyt suolan käyttöä sekä puhtaan sokerin, valitsen täysjyvää/ruista, kahvia max 2 kuppia joskus töissä menee kolmas. Eli ihan vaan kaikki valinnat on valintoja mitkä lisää sikiön hyvinvointia. Haluan että kun hän syntyy niin olen tehnyt kaikkeni valmistaakseni häntä tänne maailmaan. 

Vitamiineista käytän raskaus-omegaa, raskaus-multivitaa ja laadukkaita maitohappobakteereita. Haluan että kun hän syntyy niin olen ravinnut hänen aivoista huippukuntoiset ja suolistosta valmiin/terveen. Uskon myös että raskausaikana nautituilla hyvillä rasvoilla pystyn estämään edes hiukan koliikki riskiä + parantamaan "yleiskuntoa". Ja maitohappobakteerit auttaa hänenkin suolistoa ja ehkä estää herkän vatsan syntymistä. (Maitohappobakteerit auttaa myös koliikkiin) Haluan antaa  parhaimmat eväät pienelle jottei syntyisi tilanteita missä mietin olisinko voinut tehdä jotain toisin tai vaikuttaa johonkin. Tällä hetkellä yksi peloistani on että vauvasta syntyisi sokerilapsi. Eli hänestä tulee iso. Mikä on epätodennäköistä mutta pelkään silti. Mietin jopa appelsiini tuoremehua juodessa että eikai tää teollinen sokerilitku ole liikaa..  Jossain vaiheessa kuorisin aina aitoja appelsiineja mutta nyt tekee hetken mieli päästä helpommalla. Sokerilapsi olisi hirveä häpeä. Paksuposkisen pienen lapsen läpi näkee miten paljon äiti on ajatellut lastaan raskausaikana ja mitä äiti on vetänyt kurkusta alas... 

Samaan kategoriaan menee tupakoivat äidit+alkoholia/ muita päihteitä käyttäviä. Jos et ajattele raskausaikana lapsen parasta: älä tee lapsia. Olet liian itsekäs paska vanhemmaksi.

Kiitos ja näkemiin! 

8 kommenttia:

 1. Vaikka lapsi ei sokerilapsi olekkaan, voi se silti olla paksuposkinen... Meidän vauva syntyi ihan normaali painoisena ja muualtakin sirona, mut posket on aina ollu pyöreähköt. Ilman vaatteita hän on jopa vähän hassun näköinen kun ei ole kunnon vatsaa, mut posket on pyöreet:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on näitäkin tapauksia :D <3

   Poista
  2. Itseasiassa mä aina ennen pidin pyöreitä vauvoja ylisöpönä :D Kunnes mulle paljastui tämän raskauden myötä että joidenkin pyöreiden vauvojen taustalla on äidin epäterveelliset elämäntavat :/

   Poista
 2. Hyvä että huolehdit itsestäsi raskausaikana :) Meidän pojat ei mitään sokerilapsia ole mutta niin vaan tissimaidolla sai mukavat pullaposket kunnes lähtivät liikkeelle ja ovatkin sitten niin vilkkaita että saa syöttää ihan miehen annoksia mutta ovat silti tuollaisia hoikkeleita :)

  VastaaPoista
 3. Hei oisko mahdollista saada lähteitä näille sun faktoille? Esim. tää pulleat lapset = äidin huonot elämäntavat?? :D
  Tiesitkö et koliikki ei oo sama kun vatsavaivat? Maitohappobakteereilla pystyy kyllä mahdollisesti ennaltaehkäisemään koliikkia ja allergioita mut siihen se jää, siihen kun ei oikeen voi vaikuttaa. Mut onhan se hienoa et äidit pyrkii omilla valinnoilla antamaan lapselleen parhaat mahdolliset valmiudet elämään mut toisaalta, miten meiän vanhemmat ja isovanhemmat on terveitä ja normaaleja koska sillon ei ollu tälläsia säännöstelyjä ja ohjeita? Erikoista et äidit ei pysty omia lapsia kasvattamaan ilman ulkopuolelt tulevia ohjeita.. Tarkotan siis tällä et voi käyttää ihan sitä maalaisjärkeä jossain asioissa. Ja sitäpaitsi kaikki odotusajan + vauva-ajan ohjeistukset muuttuu jatkuvasti.. Parin vuoden päästä on jo uudet ohjeistukset.
  Vaikutit mun mielestä tosi fiksulta ja kypsältä tyypiltä mut mun mielestä on karseeta et syyllistelet toisia äitejä kun ne ei tee niinkun sä teet tai ajattelet et on hyväksi. Eiköhän jokainen äiti muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ajattele oman lapsensa parasta :) ja tää ei nyt suoranaisesti ollu henkilökohtasesti sulle tarkotettu vaan ihan yleinenkin kannanotto näihin raskausajan ohjeistuksiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaikka vauvakirjoista voi lukea että nykyään kun ihmisillä on niin huonot ruokailutottumukset niin on alkanut syntyä ns sokerilapsia eli paksuja lapsia. Koliikki ei ole sama asia kuin vatsavaivat mutta maitohappobakteerit voi auttaa. Jos et ole sen tyyppinen ihminen kun lukee paljon niin et tietenkään voi tietää kaikkia asioita. Lueppas mm tämä artikkeli: http://yle.fi/uutiset/tutkimus_maitohappobakteerit_vahentavat_koliikkivauvojen_itkua/7021246

   Tai lue vaikka sellaista että miten omegat/hyvät rasvat vaikuttaa ihmisen aivoihin :-) Mää en noudata kenenkään antamia ohjeita vaan nimenomaan käytän maalaisjärkeä eli ne mitkä on todettu ihmiselle tärkeäksi haluan jakaa myös lapselle. Puolestani kaikki raskausajan ohjeistukset voisi työntää hanuriin ja meinaan tulevaisuudessakin raskaana syödä kaikkea kiellettyjen listalta yms yms, ei ole kyse mistään ohjeistuksista. Vaan nimenomaan sikiön/vauvan kasvatusta omien luotujen periaatteiden mukaan. Mä olen täysin samaa mieltä siitä että meidänkin vanhemmat synnytti tänne terveitä lapsia ilman minkäälaista valvovaa silmää tai kiellettyjen ruoka-aineiden tiedostamista. Mutta huom että ennen vanhaan kaikki oli paljon yksinkertaisempaa. Silloin ei juotu litroittain cokista tai käytetty lisäaineita, syöty teollista ruokaa mikä uhkuu jäätäviä määriä piilosokeria, tai ollut kemikaaleja sun muita myrkkyjä mille nykyäidit altistuu ihan liikaa. Nyt tänä hetkenä on aivan eri asia, ja tässä maailmassa saa oikeesti kiinnittää huomioo millaisen alustan luo lapselleen. Nyky ravinto/elinolot on petollisia ja ihmisiä sairastuu yhä enemmän.

   Ja mitenniin mä syyllistän äitejä? Mä olen aina postauksissa kertonut ainoastaan omia mielipiteitä. Kerron omista tavoista ja perustelen niitä. Mä tiedän olevani todella jyrkkä mielipiteissäni ja ilmaisen ehkä liian kulmikkaasti itseäni mutta se ei tarkoita sitä etten arvostaisi muiden tapoja tai mielipiteitä. Kaikkien ihmisten mielipiteiden takaata löytyy perustelut kannoilleen. Niinkuin omien takana. Se että kerron että punainen väri on maailman hienoin ja haluan käyttää vain ja ainoastaan sitä väriä koska punainen väri on naisellinen, niin ei tarkoita sitä että muiden suosikkivärit olisi perseestä? :D En nyt ymmärrä miten vaikeaa on ymmärtää että blogistani löytyy runsaasti muitakin vahvoja mielipiteitä ja se on tapani luoda tätä blogia, eikä tarkoitus ole syyllistää muita.

   Poista
  2. Mä en haluu tätä asiaa alkaa vatvomaan sen enempää koska mun ei ollu tarkotus syyllistää vaan tuoda eriävä mielipide ja palaute. Mä en halua ottaa tätä mun elämäntehtäväksi, kirjottakoon jokanen mitä haluaa ja uskokoon ken mitä tahtoo! :D mut mielestäni kirjotin maitohappibakteereiden ja koliikin yhteydestä ja sen puolesta? Sokerilapsistakin tiedän mut kaikki lapset ei oo pulleita vaikka ei olis sokerilapsia ja huonojen elintapojen seurausta. Niin mä ainakin sun teksistä tai siis kommentista ymmärsin että jokainen pullea lapsi on sokerilapsi kun kirjotit jotenkin et sokerilapsi on häpeä ja vaikka uskon ja toivon ettet sitä tarkottanu niinkun itse luettuna asian ymmärsin. Ja mä toivon ja uskon olevani tietäväinen ja lukenut kun alan töitä teen ja olen kaksi ammanttia alalta itselleni opiskellut ja olen kahden lapsen äiti... :) ja lähdekritiikkiin vielä sen verran kun heti oletit itse etten lue/ota asioista selvää niin jokaseen ylen uutisoimaan tutkimukseen ei kannata uskoa, mutta tossa nyt oli ihan asiaa. Niinku sanoinki maitohappibakteereiden positiivisista vaikutuksista puhuinkin.
   Totta on myös et ennenaikaan kaikki oli yksinkertasempaa mut en tarkottanu pelkkää syömisasiaa mun kommentoinnissa, ehkä en tuonu asiaank esille riittävän selvästi. Ja totta myös et nykyään eletään lisäainehötössä mut mun mielest raskaus ei itessään oo syy alottaa noudattaa terveellisiä elämäntapoja yms.
   Mun mielestä on hyvä et omaa vahvat mielipiteet ja tuo ne julki mut tää ei mun mielest ollu kaikkein paras ulostuonti; "Jos et ajattele raskausaikana lapsen parasta: älä tee lapsia. Olet liian itsekäs paska vanhemmaksi."
   Kaikki varmaan pyrkii parhaimpaansa, niinku sinäkin. :) oon myös samaa mieltä et jos ei raskausaikana oo valmis ajattelemaan omaa lastaan esim. lopettamalla röökaamista ei oo kauheen ajattelevainen vanhempi nut se ei mun mielestä tarkota et se ois paska vanhempi etteikä se ansaitsis lapsia. Jokasella on aina syy tekemisiinsä.
   Annetaan siis kaikkien kukkien kukkia :)

   Poista
 4. Tuohon syömishäiriöasiaaan voisin kommentoida, että anoreksia ja bulimia ovat mielenterveyden häiriöitä. Ihmisen mieli on silloin sairas eli ikään kuin väärin rakentunut tai keskeneräinen. Ei masentunutkaan voi ajatella, että "pitääpä olla reipas ja iloinen, jotta lapseni saa parhaan mahdollisen äidin" tai fobioista kärsivä unohtaa järjetöntä ötökkäpelkoaan, koska haluaa näyttää hyvää esimerkkiä. Eri asia sitten tietoinen liiallinen laihdutus tai piittaamattomuus.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)