maanantai 8. helmikuuta 2016

Jääätävä ikävä Thaimaahan!

Oi Thaimaa, rakastan sua! Vai rakastanko sittenkään...?Koh SamuiKoh Samui

Bangkok

Bangkok

Siis onks tämä todellista? Sen jälkeen kun alettiin M kanssa seurustelemaan niin ollaan käyty joka vuosi Thaimaassa, samoihin aikoihin, tammi-helmikuussa. Ollaan oltu nyt yhdessä 2v ja 3kk? ja ollaan oltu siellä nyt kaksi kertaa ja juuri näihin aikoihin pitäisi tavallaan taas lähteä Thaimaaseen. 


Snorklaus retki 2014

Bangkok

Koh SamuiM sanoi uudenvuoden jälkeen mulle ohimennen, olisko vielä ollut niin että ennen mun työvuoroa, hän tokaisi: "Jos et sä olisi raskaana niin me lähdettäisi nyt Thaimaaseen!" AI NO SEPÄS KIVA! Ei ketuta yhtään ei. Ja minähän en lähde enään koskaan lomalle raskaana. Syksyinen Rhodos matka oli todiste siitä että mä en pysty nauttimaan lomasta jos olen "kahlittuna" enkä saa olla vapaasti. M on kyllä sanonutkin ettei edes vie mua raskaana lomalle koska hän ei jaksa kuunnella sitä valitusta kuinka perseestä kaikki on :-D Kai nyt on perseestä kun toinen lipittää 40asteen kuumuudessa kylmää olutta ja mä joudun tyytymään pulloveteen. Stna. Ei toimi! :-D

Viime viikolla meille kummallekkin iski aivan jäätävä kaipuu Thaimaaseen. Selattiin toisten kuvia Instagramista, meidän puhelimista, muisteltiin vanhoja matkoja ja päätettiin yllättäen että: hemmetti, mehän lähetään vuoden päästä Thaimaaseen, aivan sama kuinka pieni vauva on. Onhan siellä muitakin turisteja vauvojen kanssa. No okei, joka kerta kun reissua on kulunut 1,5 viikkoa niin mä olen jo ihan valmis lähtemään kotiin ja hoen vaan pääsispä jo kotiin, koska Thaimaa on aika raskas paikka. Varsinkin mulle kun otan liian henkilökohtaisesti kaiken. Thaimaalaisten ihmisten elämäntyyli, elinolot, kulkukoirat, liika aurinko(melanoomariski), sit mulla on aika iso kammo kaikkiin loisiin, pelkään ylikaiken että mulle tarttuu sieltä joku lapamato tai pikkumatot valtaa mun elimistön. Kummallakin kerralla kun olen palannut takaisin kotiin niin olen halunnut tarkistuttaa itseäni loisilta, hahahaha. Viimeks ostin sieltä jonkun antibioottikuurin ja söin sen siellä loppu lomasta kaiken varalta :D Sieltä on helppo saada tiskin alta mitä tahansa mömmöjä .. Jep, myös antibiootteja! Suihkussa käydessä pidin silmiä tiukasti kiinni kun pelkäsin että aamulla herätessä silmistäni valuu pikku matoja.. Hampaita pestessä ei saanut yhtään tippaa niellä vettä tai pelkäsin kuolevani yön aikana :D Ruokia syödessä pohtisin että onkohan tää ruoka kypsennetty tarpeeksi? Ripuli oli koko loman kestävä vaiva. Välillä sai kirjaimmellisesti juosta kesken hieronnan vessaan ulostamaan nesteitä. Tai  kadulla katsella paniikissa ympäriinsä, missä olisi lähin vessa mahdollisuus. 

Ko Chang 2014


Pattaya


Koh Samui

Kaikkist suurin ongelma oli liikenne. Piti melkein aina vetää pohjat ennen kuin hyppäs taksiin. Jokaisella taximatkalla rukoilin etten kuolisi. Thaimaalaiset ei osaa yhtään ajaa. Ne ajaa kuin hullut. Eikä siinä mitään että on kova kaasujalka mutta kun ne tekee töitä ympäri vuorokauden niin voitte vaan kuvitella kuinka väsyneiltä ne näyttää ajaessa. Kerran matkalla lentokentälle (mikä kesti noin 1,5h) taxikuskimme meinasi nukahtaa rattiin moneen kertaan. Silmät lipsus sitä tahtiin että me yritettiin omilla keinoilla pitää kuskia edes jonkun verran hereillä. Availtiin ikkunoita, taputettiin käsiä, yskittiin, naurettiin kovaa.. Hitto se oli pelottavaa!!! Laskin jokaista jäljellä olevaa minuuttia ja kilometriä. Plus aasialaiset autot on tehty pahvista. Kun paiskoot autoon istuessa ovea kiinni niin tuntuu että se lähtee lentoon/rikki kun se on niin kevyt/hento. Olen nähnyt useamman videon/kuvan miten käy kun aasiassa kolaroidaan ihan vain henkilöautoilla ja niistä autoista ei ole mitään jäljellä. Eli syytä pelätäkki henkensä puolesta. Suomessa sentään voi edes hitusen luottaa turvavyöhön ja auton rakenteeseen mutta Thaimaassa autossa istuessa tuntuu kuin istuisit pelkän moottorin päällä ja loput on kohtaloa/tuuria. Eikä ikinä tiedä minkä ryöstäjän käsiin joudut kun ne Thaimaalaiset on niin raha-ahneita. Myis vaikka oman lapsen jos turisti pyytäisi. Toki ymmärrän että kyseessä on kehitysmaa ja miten helppoa on pimeellä kadulla katkoa jonkun ranne irti ja napata kultaketju. Taikka huumata vaginanhimoista vanhaa yksinäistä miestä hiljaisessa tyttöbaarissa ja tyhjentää taskut. Kyllä jotenkin on elätettävä perhe ja raha saatava keinolla millä hyvänsä.


Thai style..


No mutta kuitenkin. Päätettiin että miksipä ei kuiteskaan lähdettäisi koko perheen kesken Thaimaaseen. Ensi vuonna. Tehdään vaan eri tavalla kuin edellisillä vuosilla. Toteutetaan meidän matka lapsiystävällisemmin. Mehän päätettiin jo aikoja sitten että lapsi ei saa muuttaa meitä liikaa. Halutaan säilyttää itseämme sellaisena kuin ollaan ja vaalia meidän mahtavaa elämäntyyliä.  Tottakai lapsi tuo omat säväyksensä tähän elämään mutta perus pilarit saa jäädä elämäämme. Miksi jätettäisi jotain tekemättä mitä me rakastetaan? Lapsi syntyy meidän perheeseen ja saa luvan tottua nimenomaan meidän tyyliin. Jos meillä on tapana kerran vuodessa käydä Thaimaassa niin sillä sipuli. Lapsi otetaan mukaan ja saa luvan tottua. 

En halua missään nimessä liian lapsentahtiseksi. Se ei sovi millään tasolla mulle. Mä tiedän ettei mun pää kestäisi, kadottaisin täysin itseni ja pahimmassa tapauksessa masentuisin. Mutta ei munlainen ihminen edes päätyisi liian lapsentahtiseen elämään. Ei mun juttu ollenkaan. Mä olen itse ollut pienestä pitäen vanhempien "jaloissa" mikä on täysin fine ja aion myös itse elää omaa elämää vaikka onkin lapsi. Kuulostanko itsekkäältä? En haluaisi kuulostaa siltä mutta pointtina kuitenkin se että  tiedän mitä tarvitsen ja millainen olen ja jotta kaikilla olisi hyvä olla ja lapsi saa parhaimman mahdollisen äidin niin mun on oltava joskus myös itsekäs. Eikä tämä tarkoita sitä että laitan lapsen 9kk hoitoon. Ei todellakaan. Mä olen just sellainen ylirakastava äiti ketä köllii mielellään päivät pitkät sängyssä pienokaisen kanssa ja haluan antaa hänelle itsestäni kaiken, mutta vain sen mitä pystyn antamaan luonnollisesti, vuodattamatta liikaa sisäistä voimaa, uskoa, toivoa, energiaa. Nääkin on näitä iltamyöhän hassuja höpinöitä mitä voisi jättää kirjoittamatta tänne nettiin. En tiedä onko näillä oikeasti edes mitä perää. Vai ylireagoinko vaan tai yritänkö provosoida vai yritänkö vaan iskostaa itselleni jotain? vai vai vai??! Vai onko tämä kaikki pelkkää kuvitelmaa. Who knows. Unohdetaan kaikki ylimääräinen pohdiskelu ja eletään hetkessä <3 

Bangkok

Koh Samui


Juteltiin Miikkan kanssa pitkä tovi, tehtäen pienenmoinen suunnitelma, mahdolliselle tulevalle matkalle. Jotta loma onnistuisi sujuvammin, ilman jatkuvaa säätöä ja säästyttäisi ylimääräisiltä kirosanoilta niin tässä oli oivalluksemme:

- Matka pitää suunnitella alusta loppuun. Eli ei niin niinkuin viime kerroilla, lähdettiin pelkillä lennoilla ja vasta paikan päällä valittiin hotelli, määränpäähän saavuttua. Siinä oli tietenkin pientä säätöä kun matkalaukkujen kanssa yrittää lompsia pitkin kyliä, etsien kivaa "baaria/kahvilaa" wifillä. Kahvilla sitten koittaa saada wifiä toimimaan ja vihdoinkin sen toimiessa aletaan pläräämään hotels.comista sopivaa hotellia.

- Hotellit varataan jo suomen päässä. Hotellin pitää olla täydellisellä paikalla ja täydellisillä ominaisuuksilla. Sijaintina: ei liian kaukana "keskustasta". Tarkempi sijainti: merenrannasa, eli rantahotelli,  lähistöllä tai hotellin yhteydessä pitää olla elintarvikekauppa, hotellissa pitää olla ravintola, mieluiten idyllinen huoneistohotelli/lomakeskus systeemi. Sellainen missä on omat altaat, viheriöt, ympärillä söpöjä rakennuksia/huoneistoja. Tarpeellinen mahdollisimman lähellä. Niin että asuminen siellä olisi mahdollisimman helppoa ja kivutonta. Huoneiden pitää olla siistejä, mukavia.

- Kulkuvälineenä pitkissä siirto matkoissa käytetään paikallisten uusinta ja hienointa "vip" bussia. Siksi koska bussi on iso eli selviytymis mahdollisuus isompi. Niin ja bussi on kuulemma aika mukavakin sisältä. Alakerrasta voi löytyä "baari" ja yläkerrassa missä matkustetaan, sisältää mukavat isot penkit. Yleensäkkin tilava eikä paikkoja ole kuin noin 15. Jotta teille aukeaa mikä on vip bussi niin tässä:


Hahaha, noita hökötyksiä näkee tosi paljon Thaimaalaisessa katukuvassa! 

Hitsi kun mää haluaisin jo olla siellä, loikoilemassa, syödä tuoreita mehukkaita hedelmiä, nauttia joka päivä aitoa thaimaalaista ruokaa.  Haaveilu on ihanaa, kunnes muistaa jatkuvan terroriuhan mikä myllää Thaimaassa. Viime elokuussa räjähti Bangkokissa ja nyt on esimerkiksi Venäläisten suosikkikohde Pattaya yksi terrorismin lempikohteita. 
PhuketPhuket

Phuket

Phuket

Phuket
Phuket


Meillä on ollut aina tosi kivaa Thaimaassa. Miikka on ollut siellä jo 9 kertaa ja pisimmillään asunut muutaman kuukauden Pattayalla. Itse olen ollut 2 kertaa. Hauskinta tässä on se että joka kerta palatessa sieltä olen luvannut etten ikinä palaa takaisin ja ensi kerralla käytän rahat Amerikka reissuun. Meillä tuli viime matka niin kalliiksi Thaimaassa että oltaisi saatu samalla summalla mahtava loma esim Miamissa tai missä vaan muualla. Joten tämä tuleva Thaimaa matka ei ole todellakaan lyöty lukkoon, vaan seurataan fiiliksiä, mihin tekee mieli kun aika koittaa. Miikkan töitten takia ei pysytä varaamaan matkaa kuin vasta 1-2 viikkoa aemmin. Mikä on aivan perseestä sillä koskaan ei tiedä etukäteen tarkempaa ajankohtaa kuin kuukauden, lisäksi lennot on aina ylikalliit ja majoitusten saatavuus rajallinen/loppu.

Ko Chang

Koh Samui


Bangkok

Tyttöbaarit on meidän lemppareita :D Ekan kerran ku kävin Thaimaassa niin kinusin koko ajan pelkkiin strippimestoihin :D Mitä likaisemman näkönen paikka, sen parempi! :D 

Hotellimme aamupala, Bangkok 2015

Vaikka olen käynyt Thaimaassa vasta kaksi kertaa niin olen ehtinyt käymään vähä joka puolella: Bangkok, Pattaya, Phuket, Koh Samui, Ko Chang.  Phi phi island ja Krabi jätettiin välistä, kuulemma yliarvostettuja :D

Thaimaassa olleet tietää että siellä vallitsee joku mystinen piirre, mikä saa aina haluamaan sinne takaisin. Thaimaa on mystinen, koukuttava paratiisi. Siellä  tuntee olevansa ihan toisella planeetalla, ei ollenkaan tällä maapallolla. Se tunnelma, meno, ilmapiiri, kosteus, lämpö, tuoksu on jotain mitä ei ikinä unohda  <3 Thaimaa on lähes yhtä koukuttava paikka kuin Amsterdam!Onko jollain kokemusta Thaimaassa matkailusta kera pienen vauvan? Katastrofin aineksiaKo?

16 kommenttia:

 1. Sanoisin, että miettikää uudestaan siinä vaiheessa kun lapsi on syntynyt ;) ei vaan toivottavasti reissusuunnitelmat onnistuvat. Vauvan kanssa on melkeinpä helpompi reissata kuin esim. vilkkaan taaperon.

  VastaaPoista
 2. Sanoisin, että miettikää uudestaan siinä vaiheessa kun lapsi on syntynyt ;) ei vaan toivottavasti reissusuunnitelmat onnistuvat. Vauvan kanssa on melkeinpä helpompi reissata kuin esim. vilkkaan taaperon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä määkin aattelin et eikö nukkuva pieni vauva olis helpompi kuin energinen/kaheli taapero :D

   Poista
 3. Ööö ihan tosissaan olet muutamassa postauksessa kertonut että lomailu ei ole mielestäsi mukavaa selvinpäin ja tässäkin annat ymmärtää sen ja samaan aikaan suunnittelen vauvan mukaan ottamista teidän kostealle thaikku reissullenne?!? Meinaatko ihan tosissaan et pikkuhiprakassa siel sitten vauvaa hoitelet ka viet mukanasi strippibaareihi? Voi huhhuh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kauhistelen minäkin..

   Poista
  2. :D Ei jummi.. Kauhistelkaa ihan rauhassa jos ette osaa lukea ja saatte harmaita hiuksia mun Thaimaan matkoista xD

   Poista
  3. Ja jos teiltä kysyy niin se on varmaan ihan se ja sama mihin päin maailmaa mää matkustaisin sen vauvan kanssa kun mun reissu on kuitenkin teidän mielestä kostea :D Sovitaan näin ;)

   Poista
  4. No, ihan itse olet kirjoituksillasi meille sen kuvan antanut, joten turhaan silmiäsi pyörittelet kommenteillemme.

   Poista
  5. Ihmisen mieli luo just sellaisen mielikuvan asioista kuin hän haluaa ja kuvittelee. Joten se on ihan teidän oma aikaansaannos miten tulkitsette. Mutta se siitä! :)

   Poista
  6. "Totesin että oli viimeinen kerta kun olen LOMALLA alkoholikiellossa. Ei juma mitä paskaa. Sorry. Mutta kyllä lasi kaks punkkua pitää päästä juomaan ruuan kanssa. Ja kuumaa +37 matkakohdetta tutkaillessa ihminen tarvitsee käteensä kylmää olutta lähes jatkuvasti." "Matkailukohteet näyttää paljon paremmalta pienessä hiprakassa..." Esim. nämä ovat suorialainauksia sun postauksistas. Jep, kyllähän siitä tietynlainen mielikuva tulee kun kerrot että lämpimässä matkakohteessa pitää olla kylmä olut kädessä lähes jatkuvasti. Kukatahansa tulee humalaan jos olutta kittaa lähes kokoajan, enkä itse mielelläni näkisi vauvaa tuossa yhtälössä.....

   Poista
  7. Siis mitä hiton väliä vaikka olisin ollut kaikki aikaisemmat lomat ympäri kännissä?! Miten se liittyy mun tulevaisuuteen? :D Tai miten ihmeessä sait tästä postauksesta sen mielikuvan että meinaan juoda pina coladaa koko loma ajan?! :D mielestäni kirjoitin nimenomaan siitä miten loman saa sujuvaksi lapsen kanssa. Kannattaa mennä lukemaan jotain muuta blogia missä olisi hiukan kukkahattutäti-ystävällisempää materiaalia! Tää ei sovi sulle.

   Poista
 4. Ei liity postaukseen, mutta mitä maitohappobakteereja syöt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bioteekin probiootti plus :) alhaalla linkki

   https://www.sokos.fi/fi/sokos/bioteekin-probiootti-plus-maitohappobakteerit-125-kaps

   Poista
 5. Mä en sinuna pelkäis loisia vaan Thaimaasta ostettuja antibiootteja. Tiiätkö kuinka pitkäksi aikaa antibiootit sotkee elimistön oman bakteerikannan? Ja mitä ne Thaimaan antibiootit pitää sisällään? Uskois, että ihminen, joka kirjoittaa vaalivansa terveyttä ja puhtautta, välttelis antibiootteja, myös Suomessa hyväksyttyjä, viimeiseen asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän :) Enkä ole syönyt antibiootteja moneen moneen vuoteen...enkä ole ollu kipeänäkään. Thaimaassa oli niin paljon outoja oireita että oli pakko saada jotain mielenrauhaa :D

   Poista
 6. Haha, toi kuvaus liikenteestä �� Kyllä thaimaalaiset osaa ajaa, ite reissannu ympäri Thaimaata enkä nyt koe liikenteessä mitään muuta "ongelmaa" kun vasemmanpuoleinen liikenne. Jostain liikenne voi tuntua just sen takia sekavalta ja pelottavalta..

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)