tiistai 8. maaliskuuta 2016

Äitiyspakkaus 2016 ja asiaa vaatteiden väreistä

Koska tämän vuoden äitiyspakkaus ilmestyi noin viikko sitten, haluan osallistua aiheeseen. Netissä käy välillä kova keskustelu siitä, ketä tilaa pakkauksen ja ketä valitsee pakkauksen tilalle rahan. Summa mitä saa pakkauksen tilalle ei ole kummoinen, mutta jos multa kysytään niin eipähän ole itse pakkauskaan. Omaan käyttöön/makuun. 
Yhtään vähättelemättä pakkausta, mun on pakko korostaa miten arvokas se on osalle äideistä. Niille äideille kellä ei riitä rahat ostamaan kaikkea tarpeellista vauvalle. He hyötyvät äitiyspakkauksista valtavasti. Kiitos Suomi! <3 Hieno käytäntö mikä olisi tarpeellinen kaikissa maissa. 

Eräs hauska tarina: Keskusteliin Miikkan kanssa aikoinaan vauvan nukkumapaikasta/pinnasängyistä yms ja hän tokaisi nauraen että työnnetään se vauva pahvilaatikkoon nukkumaan. Meni varmaan pari kuukautta kunnes sain tietää että moni tekee äitiyspakkauksen laatikosta ensisängyn vauvalle. Menin kiljuen kertomaan asiasta Miikkalle että "kuuleppas, se sun pahvilaatikko heitto ei ollut yhtään sen hassumpi, joku oikeasti tekee niin!" Häkellyin täysin. (Miikka kuulemma tiesi pahvilaatikoiden käytöstä sänkynä, mutta taisi vaan testata mun reaktion että laitettaisi vauva pahvilaatiikkoon) Onhan se pakkaus oikeasti aika monipuolinen ja kätevä.. 
Olen huomannut että moni esikoista odottava valitsee pakkauksen. Kun kaikki on muutenkin uutta raskaudessa niin on hauskaa saada pakkaus ja päästä hypistelemään sisältöä. Tai sitten ei. Mulle oli aika nopeasti selvää etten tee pakkauksella yhtään mitään. Ensinnäkin värimaailma ei miellytä silmää enkä näe pakkauksessa mitään tarpeellista meidän perheessä. Kaikki on sellaista sälää mitä voi itse ostaa ohimennen sieltä täältä asioidessa kauppareissulla. Ainut mikä houkutteli äitiyspakkauksessa on tuo suloinen makuupussi. 

Mä olen muuten löytänyt itsestäni natsi piirteitä. Nimittäin vauvanvaatteissa. Jopa tavaroissa. Äitini oli ostanut vauvalle muovipussillisen vaatteita kirppikseltä ja mä heitin koko pussin suoraan UFF:in keräykseen... Jep. Kaikessa pitää olla oikea värimaailma. Tällä hetkellä vaatteissa/tarvikkeissa on selkeä tyyli: kaikki on hempeetä, vaaleansinistä, valkoista, beigeä ja harmaata. Ei vihreää, ei oranssia, EI TYTTÖJEN VÄREJÄ. 


Tästä päästäänkin seuraavaan aiheeseen: MIKSI nuoriso haluaa nykyään ettei vaateosastoilla olisi enään tyttöjen ja poikien puolta? Olettekste ihan sekasin? :D Mihin hemmettiin tämä evoluutio on menossa kun pojat pitäisi ehdoin tahdoin pukea pinkkiin? Onko tämä samanlainen trendi kuin homous? Jos olisin syntynyt pojaksi ja mulle kerrottaisiin vanhempana että mua puettiin tahallaan tyttöjen väreihin niin kyllä mä pahottaisin mieltäni. Suorastaan loukkaavaa, ihmisyyden raiskausta. Eikö millään ole enään mitään väliä? Ei edes sukupuolella? En valitettavasti osaa kuvailla sanoilla mitä ajattelen. Mutta väärin se kuitenkin on. Mun poika saa kaiken kannustuksen ja korostuksen poika-rooliinsa ja kotona hänellä on hyvä miesmalli. Vaatteet on poikien väreissä ja pienestä pitäen opetetaan pojalle miehen rooli ja miesten vastuu maapallolla. Eikä kannusteta hinteiksi jotka ei osaa vanhempana vaihtaa edes renkaita autoon. 

Tässä tämä, hieman pelkistettynä. Mutta kuitenkin hyvin selkeästi: nainen on nainen ja mies on mies! 


Muutama ihana asukokonaisuus mitä olen hypistelly tylsyydessäni. Se on muuten vähä huono juttu jos synnärillä paljastuukin poikamme tytöksi. Koska suurin osa on tosiaankin vaaleansinistä! Ei olla viitsitty käydä missään ylimääräisessä ultrassa varmistamassa sukupuolta, tälläinen pieni tietämättömyys on vaan piristävää ja olisi ainakin ikimuistoinen "kömmähdys" ;D 

10 kommenttia:

 1. Onko sun mielestä sukupuoli oikeasti noin mustavalkoinen juttu? Mitä mieltä olet niistä ihmisistä, jotka kokevat syntyneensä väärään kehoon ja korjaavat sukupuolensa? Tekstistäsi saa sellaisen mielikuvan, että olet sukupuolten suhteen hyvin mustavalkoinen. Saisko teillä poika pukeutua hameeseen tai kertoa olevansa homo?

  Jotenkin tuli nyt vähän semmonen fiilis, että se on teille vanhempina tärkeää, että poika on poikamainen ja piste. Mutta kysymys ei nyt olekaan teistä, vaan siitä lapsesta.

  Ja entä jos lapsi olisikin intersukupuolinen?

  VastaaPoista
 2. Kun sun lapses kasvaa ja hänen oma luonteensa kehittyy, niin mitäs sitten jos hänen lempivärinsä onkin pinkki? Kitket hänen omat mielipiteensä pois ja puet siniseen?

  VastaaPoista
 3. Meillä tytön 4v. lempiväri on vihreä ja hänen lempiohjelmansa on Lauri kilpa-auto.
  Ei tulisi mieleenikään kieltää häneltä näitä asioita ihan vaan siksi että ne olisivat muka "poikien juttuja".

  VastaaPoista
 4. Etkös tossa taannoin kirjottanu kyynelehtiväs jo ku rakastat niin kovin syntymätöntä lastasi?
  Ja haluat kasvattaa lapsestas avoimen ja muut hyväksyvän? Tulee varmaa iha mielenkiintoista settiä jos hänestä tuleeki sit rankaita vaihtamaan kykenemätön homo.
  Tai jos hän tahtoo aloittaa vaikka tanssiharrastuksen.
  Onneks vanhempien hyväksyntä, kannustus ja ehdoton rakkaus ei ookkaan lapselle just ollenkaan tärkeitä...

  VastaaPoista
 5. Sitten kun lapsi osaa itse pyytää mitä haluaa ja ilmaista intresseja niin silloin hän saa ehdottomasti toteuttaa itseään juuri sillai kuin haluaa. Mutta tämä kanta on meidän vanhempien osuus asiaan. Olen määkin pienenä leikkinyt autoilla ja dinosauruksilla!

  VastaaPoista
 6. On tää kummaks menny kun siitäkin pahastutaan jos haluaa pukea pojan poikien väreihin ja antaa hyvän miehenmallin :D

  VastaaPoista
 7. En ymmärrä muita kommentoijia sitten yhtään. Mä ymmärrän sun pointtis ja se ei ole ollenkaan väärä. Itsekin pukisin poikani siniseen ja tytön vaaleanpunaiseen ja näyttäisin lapselle miehen/naisen mallia. Kyllä lapsi ehtii sitten myöhemmin ilmaista omaa tahtoaan ja muovautua omaksi itsekseen.

  VastaaPoista
 8. Jos olisin äitisi, olisin varmaan purskahtanut itkuun, kun olisin onneni kukkuloilla ostellut vaatetta tulevalle lapsenlapselle mutta tytär heittääkin ne saman tien pois, koska väri ei kelpaa, ja sitten vielä kirjoittaa tämän blogiinsa. Taustalla oli varmasti rakastava ajatus.

  VastaaPoista
 9. Sukupuolen käsitteeseen kannattaa paneutua, asia ei ole niin kaksipiippuinen. Myös tämä tyttö-/poikavärien jaottelu on aika uutta. Siitä ei ole sataakaan vuotta, kun värit olivat päinvastoin. Voimakas punainen (ja vaaleanpunainen) oli poikien väri, hento sininen tyttöjen.

  VastaaPoista
 10. Ehkä ne kirppisvaatteet oiskin olleet nyt tarpeellisia ja oikean värisiä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)