perjantai 18. maaliskuuta 2016

Tyttöjen ilta ja 4D-ultra

Keskiviikko / torstai kuulumiset!

Keskiviikko ilta meni hyvän ystävän seurassa. Hirmu kivaa kun ystävä tulee yökylään. Saa kokkailla ja höpötellä yömyöhään. Tosin, mä halusin nukkumaan jo klo23. Tehtiin uuniperunaa, lisukkeena katkarapukimaraa ja salaattia. Toinen joi punaviiniä, mä nautin pullon jääkylmää cokista. Hertsileijaa miten kalliita katkaravut on nykyään. Ainakin pakaste. Meidän piti alunperin valmistaa lisuke itse mutta todettiin tulevan halvemmaksi kun ostaa sen 500g tuoretiskiltä, eli valmista kimaraa. Oli kyllä herkullista ja meinaan ensi kerralla ostaa samaa kimaraa ja syödä sitä avocadon kanssa. Katkarapu ja avocado sopii enemmän kuin erinomaisesti yhteen.

Seuraavana aamuna meille oli varattu aika 4D-ultraan. Kallista lystiä mutta oli sen arvoista. Meinaan mennä ensi raskaudessakin. Mulle oltiin jo aikaisemmin suositeltu tätä hauskaa mieslääkäriä mutten silloin kokenut sitä tarpeelliseksi. Ultrasta jäi paljon enemmän tietoa kuin pelkästään varmistus sukupuolesta. Saatiin tietää kaikki pienen hyvinvoinnista. Tää taitaa olla mallivauva. Kaikki arvot ja elintoiminnot oli täydellisiä. Erityiskehu tuli runsaista ja voimakkaista hengitysliikkeistä mitä näkyi yllättävän paljon verrattuna ultran kestoon. Keuhkot on kuulemma todella hyvässä kunnossa viikkoihin nähden. Isi kysyi heti mahtaako olla periytyvää sillä hänelläkin on isot ja hyvät keuhkot, oikein urheilijakeuhkot :D Painoarvioksi saatiin jälleen luku mikä menee hieman keskikäyrän alapuolella ja syntymäpainoarvioksi tuli 3300g. Kuulemma hyvä paino ja ihanteellinen puskemisen kannalta hahaha.

Tänään oli neuvola tarkastus mikä suoritettiin omassa kodissa. Eli neuvolatäti tuli meille kylään. Tänään on rv 32+0. Juotiin kahvia, esittelin vauvahankintoja, höpöteltiin, tehtiin mittauksia, tunnusteltiin vauvaa ja kuunneltiin hänen sydänääniä. Syke oli 140, sama kuin viimeksi. Sf-mitta keskikäyrässä, hieman alapuolella.  Oma verenpaine oli 118/76 (hieman noussut aikaisemmista paineista) ja pissa puhdas. Mahtavaa! Ainakin tähän asti kaikki kunnossa. Seuraava käynti on lääkärille eli noin viikolla 36, missä tehdään synnytystapa arvio yms siihen liittyvää. En voi uskoa miten lähellä maalia olen. Muistan kun olin vielä viikolla 12 ja infoja selatessa synnytystapa arvio tuntui niin kaukaiselta ajatukselta. Nyt se lääkärin tapaaminen/synnytystapa arviointi on tässä seuraavaksi edessä, minkä jälkeen raskaus on tavallaan paketissa ja vauva voi syntyä milloin tahansa. Voihan se syntyä tänäänkin mutta luotan että vauva olisi sen verran viisas ja pysyttelis ainakin siihen viikkoon 37 asti vatsassa. Toivottavasti. Vointini on erinomainen. Sairasloma on tehnyt hyvää, en herää enään öisin supistuksiin. Koitan välttää ylimääräistä rasitusta, pyrin pitkiin yöuniin, syön monipuolista ravintoa ja juon paljon vettä. Koitan myös käydä säännöllisesti saunassa ja pitää lihaksia/kroppaa rentoutuneena.

Varasin kahden viikon päähän itselleni vyöhyketerapiaa. Sen hyödyt:

Raskausaika on usein odottavan naisen keholle rasittava. Vyöhyketerapiahoidolla voidaan helpottaa tehokkaasti selän ja lantion alueen jumeja. Hoito virkistää aineenvaihduntaa, rentouttaa ja parantaa unta. Kehon lisäksi on tärkeää hoitaa myös mieltä ja valmistaa itseään synnytykseen ja äitiyteen.
  • Fyysinen ja psyykkinen rentoutuminen
  • Verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen
  • Vastustuskyvyn paraneminen
  • Kipu- ja särkytilojen sekä suolisto- ja  hormonaalisten vaivojen helpottuminen
  • Unen laadun paraneminen
  • Sopii terveydenhoitoon, vaivojen ennaltaehkäisyyn sekä rentoutukseen

Niin ja se mahtavin uutinen: masuasukki oli poika! <3 <3 <3 Saatiin kuvakin mukaan pikku pilistä hahahah! No mutta, se oli hauska säikäytys ja nyt kaikki on taas tasapainossa. Isi ja äiti on tyytyväisiä eikä tarvii mennä ostamaan vaaleanpunaisia vaatteita. Vaikeinta siinä tyttö epäilyssä oli nimenomaan se henkinen puoli, koska oltiin jo ehditty luomaan pienestä oma mielikuva mitä rakastaa ja tietynlainen suhde häneen. Jos siellä olisikin ollut tyttö niin kaikki olisi mennyt hetkellisesti pirstaleiksi ja olisi joutunut aloittamaan alusta sitä "suhdetta".  Niin tai näin, vanhempian sydäntä lämmittää tieto siitä miten hyvin kaikki asiat on vatsan sisällä, kaikinpuolin terve poika!  <3 Hän tykkäsi olla käsi kasvojen edessä tai suussa <3 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)