torstai 8. joulukuuta 2016

Karppaus ja -2kg

Karppaus kokeilu osa 1000 ja 1 Enään pari viikkoa jouluun ja edelleen kiloja on aivan liikaa! Miikka jo totesi että voi Anna, kun se on tuo ikä ettei paino putoa enään niin helposti, etsä ole enään mikään parikymppinen. Tziizuz, muutenkin kärsin ikäkriisistä ja sitten vielä ihan oikeasti alan pohtimaan, voisko asia oikeasti jo olla niin :D Kärsiikö aineenvaihdunta jo tässä iässä... toki synnytys, hormoonit, imetys yms vaikuttaa omalla osalla mutta silti. Noh, unohdetaan se asia, voi olla että olen vaan ollut liian laiska. 

Karppausta tunnetaan tehokkaana laihdutusmenetelmänä, mikäli sen tekee oikein. Mä olen elämäni aikana koittanut useampaa kertaa karppausta, mutta ei ne ole kovin onnistuneita ollut koska en muista miten ne on sujunut. Sen kyllä muistan että jaksoin sitä enintään kolme pvää kunnes alkoi ällöttää. Nyt kuitenkin olen hieman perehtynyt uudestaan karppaukseen, ja soveltanut näillä aikuisen aivoilla miten toimia tällä kertaa. 

Tämä ei ole pelkkää juuston ja makkaran syöntiä, ei yhtään. Itseasiassa en ole syönyt yhtäkään makkaraa vielä. Tällä kertaa otan huomioon myös terveellisyyden, mielummin esim kalkkunaa kuin makkaraa. Meillä on ollut sattumoisin jääkaapissa savustettu kalkkuna niin olen sitä syönyt joka pvä, välipalaksi tai pääruokana. Syöminen ja ruokavalion noudattaminen on ollut tosi helppoa. Nälkää ei ole ollut, mitä nyt tottumuksesta välillä tekis mieli syödä. Hiilarit olen koittanut pitää 20g/pvä joten aika tarkkana saanut olla. Välillä heikotuttaa ja tänä aamuna tärisyttänyt mutta vaakalukema motivoi jatkamaan. Paino näytti maanantaina 67,5kg ja nyt 65,5 eli 2kg lähtenyt alle neljässä päivässä!! Nyt aluksi lähtee pelkkiä nesteitä mutta pian alkaa karisemaan rasvakin. Ajattelin karpata pari viikkoa, 17.12 asti, jolloin vietän pikkujouluja ystävien kanssa. Ensimmäinen pulma on nyt sunnuntaina jolloin menen yhille synttäreille, tarjolla tietenkin kaikkea liian hyvää, just nyt joku kakku houkuttelee eniten, eli se voisi olla sellainen mihin sortuisin. Katsotaan miten käy. Ehkä syön kakkupalan ja jätän hiilarit siihen. Meillä on yleensä sunnuntaisin herkkupäivä niin sekin hälyttää aivoja, suorastaan pakottaa syömään hiilareita koska monta vuotta aina ennenkin olen saanut syödä mitä tahansa sunnuntaisin. Luotan kuitenkin vaakalukemaan, siihen että sunnuntaina näkyvä numero vaa aassa tappaa kaikki mielihalut synttäreillä ollessa, ja pystyn jatkamaan toista viikkoa onnistuneesti. Silloin olen taatusti ylittänyt itseni hahahah! Olen ottanut reidestä mitat, katsotaan mitä mitta näyttää sunnuntaina ja silloin 17.12. Toivottavasti pikkujouluihin saapuu hoikempi Anna. Olitila on ihan jees, mitä nyt välillä hiukan heikottanut, tänä aamuna tuntui kuin koko kroppa olis maitohapoilla, poikaa nostellessa voi hiukan vintti pimentyä.. hahah no ei nyt ihan niin pahasti mutta sellaista yleistä voimattomuutta tuntunut.
Tässä ohjeita aloittelevalle... Nyt pyrin noudattamaan tuota tiukkaa ketokarppia tämän parin viikon ajan, tammikuussa jatkan taatusti tätä, luultavasti alakarpilla, niin saan syödä turkkilaista jugurttia marjoilla. Kaipaan marjoja ja enemmän vihanneksia. 

Mitä olen syönyt nämä melkein neljä päivää? Aamupalaksi pari kananmunaa, pari siivua pekonia, toisella aterialla saatan syödä paistettua leipäjuustoa, iltapalaksi 250g entreco pihviä, laitan jossain vaiheessa tilannekatsauksen ja päiväkirjamuodossa ruuat.


3 kommenttia:

 1. tuo karppaaminen on sitten turhinta mitä voit tehdä jos haluat laihtua, KAIKKI tulee takaisin, ketoosi dieetit ei vaan toimi pitkällä tähtäimellä.

  nimim. monen monta eri ketoosi dieettiä kokeilleena pitemmänkin aikaa ja jatkanut perus terveellisellä jälkeenpäin, niin kaikki tulee väistämättä takaisin, urheilemalla se pysyy poissa. Ja ennenkuin tuomitset tämän, niin näin on kaikilla tuntemillani henkilöill'ä käynyt.

  VastaaPoista
 2. Eikö olisi paljon järkevämpää keskittyä kasvispohjaiseen ruokavalioon, jättää pois viljat maitotuotteet ja liha? Sellaisella elämäntapamuutoksella yhdessä säännöllisen liikunnan kanssa saisi varmasti pysyviä tuloksia aikaan ja voist muutenkin paremmin.

  VastaaPoista
 3. Keho menee karppauksessa ketoosiin. Eli kehon myrkytystilaan. Jos vielä imetät, lopeta karppaus HETI.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)