perjantai 2. kesäkuuta 2017

Päiväkoti on epäinhimmillinen paikka

Juliuksella oli eilen ensimmäinen päivä tarhassa. Voi luoja. Ihan kamalaa. Itkin ennen kuin pääsin edes sieltä pihalta pois. Poika itki myös kun huomasi mun lähtevän. Itkin ihan täysillä autossa.

Tulin siihen tulokseen että pidän poikaa mahdollisimman kauan kotona vanhempien kanssa. Eli en usko että palaan vielä syksyllä täysin työelämään, mikä oli alunperin suunnitelmana. Mä näen noin pienen lapsen kuuluvan mahdollisimman lähelle vanhempaansa. Hänen paikka on siinä, eikä missään muualla, ensimmäiset 2-3 vuotta.

Tiedän miten poika reagoi mun ollessa pois. Äiti ja isi on maailman tärkeimmät maan päällä. Vanhemmat on lapsen koko elämä. Hän haluaisi viettää jokaisen sekunnin vanhempiensa silmien alla. Hän saa siitä tarvitsemansa voiman elämään.

Koen että mulla on vahva kiintymyssuhde poikaani. Hänen paikka ei ole päiväkodissa tuntemattomien seurassa. Vuoden ikäinen on vielä ihan vauva. Hän ei tarvitse lorutteluja tai muitakaan aktiviteettejä. Ainakin mun oma käpynen voisi viettää päivät kotona lojuten, äitin kanssa hassutellen. Ilman tiukkoja rutiineja ja sääntöjä.

Hän saa kotona valtavasti rakkautta, pusuja ja haleja monta kertaa tunnissa. Se on vähän niinkuin hänen elämänsä pohja, vanhempien rakkaus. Pienen hellyyshetken jälkeen jaksaa taas kiipeillä pitkin kämppää. Mut mites sitten tarhassa? Siellä ei ole ketään ketä rutistaa koko sydämestä tai vilkaisee rakastavalla ja hyväksyvällä katseella. Siellä kaikki pienen lapsen isot tunteet turtuu.... ..

Toki, hän jatkaa päiväkodissa silti, osa-aikaisena. Pari päivää viikossa. En siis todellakaan väitä että tarha olisi pelkästään huono asia. Lapset oppii valtavasti toisilta. Tietyt asiat kehittää juuri oikeista kohdista. Tarhassa on myös paljon hyvää.

Luulen että tällä osaviikko systeemillä pojasta kasvaa just hyvä tyyppi. Paljon rakkautta ja sopivasti aivo stimulointia päiväkodissa. Niin ja unohdin kertoa että poika on omassa ryhmässä nuorin. Muut on jo 2-3 vuotiaita. Mikä on aika kiva juttu, heiltä Julius saa vaikutteita ja mallia. Toisin jos kaikki ryhmässä olisi lattia tasolla olevia kuolaavia puhumattomia kääpiöitä :D

Poika oli nämä kaksi ensimmäistä päivää klo10-15 päiväkodissa. Hoitajan mukaan poika oli kuin olisi aina käynyt siellä. Eli kaikki oli sujunut loistavasti.

Mukavaa viikonloppua kaikille <3 Älkää laittako lapsenne liian aikaisin päiväkotiin, myöhemmin on inhottavaa katua sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)