torstai 3. elokuuta 2017

Viking Line - piknik risteily

Oltiin viime viikon torstaina hieman risteilemässä. Jokainen vanhempi tarvitsee kahdenkeskistä aikaa. Sitä kannattaa vaalia. Yhtäkkiä huomaa että oho miten hyvin tullaan toimeen. Elämä pienen lapsen kanssa verottaa rutkasti huomioo parisuhteelta, puolisolta. Se vähän niinkuin työntää erilleen.


 Laiva lähti Turun satamasta klo 8.45. Ennen sitä heitettiin Julius taxilla päiväkotiin, kasiksi. :D Sieltä suoraan satamaan. Aamu sujui oikein passelisti, vaikka illalla hiukan pelkäsin sujuuko kaikki ilman sähläämistä. Olis voinu jäädä risteily väliin, nimittäin olin pistäny herätyskellon soimaan tunnin liian myöhään, just siihen aikaan kun laiva olis lähteny hahhahah. Onneksi Miikkalla oli varakello soimassa, mun käskystä, taidan tuntee itseni.. kaikkea voi sattua.. vahingossa.

Kaikki laivan buffetti kattauksista oli varattu lähes täyteen. Klo 14 kattauksessa oli yks paikka vapaana ja klo16 kaksi. Noh, jouduttiin ottamaan se myöhempi, joten varasin meille myös meriaamiaisen, sen paremman. En muuten tiennykkään ennen tätä reissua että aamupaloja on kahta eri buffaa? Tää oli kyllä täysi kymppi, kuohuvaa ja mätiä heti aamusta.
Voi hitsi, pojalle on iskenyt kova yskä. Onneksi on tuberkoloosi rokotus niin ei tartte sitä heti epäillä, tälleen luulosairaana :D Just hoidin iltatoimet pois alta, että mikäli pieni ei rauhoitu enään kosketukseen niin sujahdan äkkiä ite mun sänkyyn ja otan hänet viereen. <3 Eli en välttämättä saa tätä postausta tänään aikaiseksi.


Aamupalan jälkeen oli päästävä nukkumaan päiväunia. Ihanat 40 min nukuttiin. Sitten mentiin loppu ajaksi humppabaariin nauttimaan kahvia. Klo14 oli laivanvaihto Maarianhaminassa. Se on niin nopeeta ja iisii. Kävellään vaan putkesta läpi toiseen laivaan (vaihto kestää noin 10min kokonaisuudessa), tässä tapauksessa Viking Graceen, mikä on ihan huima. Iso ja siisti!


Odoteltiin pari tuntia ruokailua, mutta se meni vikkelästi. Vähän liiankin. Koko risteily tuntus loppuvan liian aikaisin, tai liian nopeasti. Oli niin nastaa, olisi voinut löhötä ja nauttia vielä pidempään. Kelitkin oli sellaiset kuin pitäisikin. En ymmärrä yhtään heitä ketkä lähtee sadenpäivän vietoksi laivalle. :D Mulle itselle yksi tärkeimpiä asioita laivalla on meri. Ihan pakko viettää mahdollisimman paljon aikaa kannella. 


Jossain vaiheessa kello oli 16 (ruotsin aikaan 17) ja päästiin tähän pakolliseen kaikkien ikisuosikkiin laivabuffaan. Siis nam. Mutta kaikkea pystyi syömään vaan pieniä määriä. Ja kuinka ollakkaan, tällä kertaa en nauttinut kuin tasan yhden lasin olutta ruuan kanssa. Ennen vanhaan olisi mennyt monta lasia punkkua. Niinkuin kerran bestiksen kanssa juotiin ittemme niin humalaan että loppu risteily istuttiin uloskäynti kannella, oven edessä, odottamassa että laiva olisi satamassa, omg hahaha. Mutta oli meillä hauskaakin.

En ole muuten ikinä nähny yhtä tyyntä merellä, ihankuin oltaisi kelluttu järvessä :D 

Minun lautanen ja Miikkan. Mulla oli herkkuna lohi ja ravut ja Miikkalla lammastartar, slurps

Lämmintä ruokaa, edessä herkkutatti pinaattirisotto-täytteellä. Ai jeesus ku iski muuten nälkä.

Mansikoita&kermavaahtoa
Loppu risteilyn ajan keskityttiin viihteeseen, eli hyviä drinkkejä toistensa perään ja kannella musiikkia kuunellen ;) Ai luoja ja aurinkoa sylin täydeltä.


happy happy
Vinkkinä että jos haluat ottaa chillisti niin kannattaa varata hytti menopaluulle, eli kumpaakin suuntaan, niinkuin mekin tehtiin. Sai nukkua, olla rauhassa, ja jätettyä ostoksia sinne.


Sellainen reissu. 10/10. Ruokailun jälkeen käytiin myös kuuntelemassa trubaduuria ketkä soitti covereita, oli muuten poikkeuksellisen hyvä laulaja. Yleensä inhoon kaikkia tuollaisia. Varsinkin karaokea!! Mut nyt oli äijällä karsimaattinen ääni. Tiekste sellainen matala ja käheä ;) JOKAINEN nainen tietää hahaha!

Mut nyt, sain kirjoitettua kaiken, yhdessä illassa, aamen, ihanaa <3 Ilta on vaihtunut jo melko pimeäksi, hyvä nukahtaa tähän. Juliuksen yskäkin on jo rauhoittunut ja kulta on nukkunut viimiset 15min sikeesti. Huh. <3

Huomenna mulla on ohjelmassa hieman hyväntekeväisyyttä, haen yhdeltä tytöltä hänen 3kk vauvan itselleni, puoleksi päiväksi hoitoon. Vauvan äiti on yh, eikä lähipiirissä auttajia, joten mä lupasin alkaa hänelle avuksi, säännöllisesti <3 Tiedän itse miten loppu voi olla pienen vauvan kanssa, varsinkin kun meille kummallekkin on sattunut yli temparamenttinen tapaus, joka ei malta olla ollenkaan paikalla, vaikkei osata edes vielä kannatella päätään. Eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä että saat viihdyttää vauvaa 24/7, etkä pysty käymään suihkussa tai tekemään ruokaa. Ihan oikeasti. Saa olla koko ajan vauvassa kiinni, muuten toinen rääkyy.

Tiekste muuten mitä, nyt on tulossa niin paljon uutta kivaa! Pysykää kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)